Bergen filminin vizyona girmesiyle beraber Bergen’in hayatı merak konusu olmaya devam etmektedir. Bergen Acıların Kadını isimli şarkısıyla hafızalara kazınmıştır. 16 Temmuz 1960 doğumlu olan Bergen kimdir? Bergen ne zaman öldü? Tüm detayları biyografimiz içerisinde okuyabilirsiniz.
Asıl adı Belgin Sarılmışer olan Bergen, Mersin’de 7 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Babası ve annesi boşandıktan sonra annesi ile birlikte Ankara’da yaşamaya başlamıştır. Ankara’da konservatuara başlayan Bergen, okulu yarım bırakarak bir süre PTT bünyesinde memur olarak görev yapmıştır.
Ankara’da bir gece arkadaşlarıyla eğlenmek için Seyman Kulüp isimli pavyona gitmişlerdir. Orada arkadaşlarının da isteği üzerine Orhan Gencebay’ın Batsın Bu Dünya isimli şarkısını söylemiştir. Pavyon sahibi sesini çok beğenmiştir. Sahneye çıkmasını teklif etti ve Bergen de kabul etti. Ankara’da birçok pavyonda çalışmıştır. Daha sonra gelen bir iş teklifi üzerine Adana’ya gitmiştir.
Adana’da iken Halis Serbest ile tanışmıştır. Halis Serbest hergün Bergen’e ççiçekler göndermekte ve her gece şarkı söylediği pavyona gelerek en ön masadan rezervasyon yaptırıp onu izlemektedir. Halis Serbest’in baskısı ve inadı üzerine evlenmişlerdir. Halis Serbest’in daha sonradan evli olduğunu öğrenen Bergen, ilişkiye son vermiştir.
Bergen, 1988 yılında verdiği bir ropörtajda aynen şunları söylemiştir;
Ben sahneyi çok seven ve sanatına aşık bir kişiydim. O kıskanç bir insandı. Önceleri bana hissettirmemeye çalıştı ama sonradan ortaya çıktı. İlk dayağımı o zaman yedim. Beni sahneden alarak bir eve kapattı.
Bergen’e Kezzaplı Saldırı
Halis Serbest ile ayrıldıktan sonra Bergen, annesini de yanına alarak İzmir’e kaçar. Halis Serbest bir kiralık katile 500 bin lira verir ve İzmir’e gönderir. 31 Ekim 1982 gecesi Bergen, New York adındaki pavyondan annesi ile birlikte çıkarak, taksiye bindiği sırada kiralık katil Bergen’in üzerine bir kova kezzap atmıştır.
Sonrasında yapılan bir ropörtajda Bergen şunları anlatmıştır;
O sırada iki gözüm gitti. Alkollü olduğum için hiçbirşeyin farkında değildim. Yalnızca çığlıklar duyuyorum. Suya götürün dediklerini duyuyorum. Kadere bak ki, sular kesik. Su, ip gibi akıyor. Üzerimdeki giysileri yırtarak, her yerimi sardılar. O sırada her yer çok karanlık, birşey göremiyor ve gözlerimi açamıyorum. Ekip arabası geldi ve Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürdüler. Hastanede 45 gün kaldım ve yara tedavisi gördüm.
Bergen bu olay sonrasında ağır bir şekilde yaralandı. Dönemin meşhur estetik cerrahı olan Onur Erol, olayı basından takip etmiştir. Ve gönüllü olarak Bergen’e yardım etmiştir. İzmir’den Ankara’ya getirilen Bergen, derileri soyularak tedavi edildi. Yüzüne kalçasında deri eklenmiştir. Burun kanatları yok olmuş, oralara da kıkırdak konmuştur. Onur Erol, en az üç ameliyat ettiğini söylemiştir.
1986 yılında Bergen’in dördüncü stüdyo albümü yayınlanmıştır. Hem Acıların Kadını albümü ile hem de hayat hikayesinin anlatıldığı aynı isimdeki filmde rol almıştır. Bundan sonra da Acıların Kadını olarak anılmaya başlanmıştır. Müzik yaşamı boyunca Sen Affetsen Ben Affetmem, Benim İçin Üzülme, Kader Diyemezsin, Elimde Duran Fotoğrafın, Neden Dönmesin gibi birçok şarkı bırakmıştır.
14 Ağustos 1989 yılında Adana’da boşanmış olduğu eşi tarafından kurşunlanarak öldürülen Bergen, memleketi olan Mersin’de defnedilmiştir. Ölümünden sonra birçok nostalji konsept albümlerinde Bergen’in şarkıları yer almıştır. Işın Karaca, Ebru Yaşar, Funda Arar, Muazzez Ersoy, Emrah, Yaşar ve Ceylan Ertem gibi sanatçılar tarafından şarkıları cover yapılmıştır.
Bergen’in Albümleri
- 1982 Şikayetim Var
- 1983 Kardeşiz Kader
- 1985 İnsan Severse
- 1986 Acıların Kadını
- 1987 Onu Da Yak Tanrım
- 1988 Sevgimin Bedeli
- 1988 İstemiyorum
- 1989 Yıllar Affetmez (Aslen Son Albümü)
- 1990 Giden Gençliğim
- 1990 Garibin Çilesi Mezarda Biter
- 1991 Son Ağlayışım